امروز : شنبه, ۴ تیر , ۱۴۰۱ - 24 ذو القعدة 1443
- از نفوذ بهائیت تا توهین به اسلام در هند
- نگاهی به رویکرد افراطی انجمن حجتیه در تازهترین شماره روشنا
- معرفی دستاوردهای فرهنگی کلیمیان در نمایشگاه کتاب
- نگاهی فلسفی به عرفانهای نوظهور در «رهگذر پر آشوب»
- گسست فرهنگی مهمترین هدف جریان بهائیت است
- در ادامه طرح «توافقنامه ابراهیم»؛ احداث نخستین محله یهودینشین در امارات متحده عربی
کودکان در فرقهها
کودک در همیشهی تاریخ حیات بشر، نماد معصومیت، مظلومیت و آسیبپذیری بودهاست. به همین خاطر همواره آحاد انسانی، توجه ویژهای به کودکان داشته و در مسیر مراقبت و پرورش این قشر برای رسیدن به جامعهای انسانی کوشیدهاند.
یکی از عرصههای آسیبزای مرتبط با حقوق کودکان، جریانهای فرقهای هستند که با مجموعه قوانین تشکیلاتی و چهارچوبهای مرتبط با کنترل ذهن و هویت انسانی، کودک را دستخوش تبعاتی منفی ساخته و با استثمار جسم و روح و روان وی، کل انسانیت او را متاثر میسازند.
بررسی عملکرد جریانهای فرقهای از نقض آشکار حقوق انسانی کودکان حکایت دارد. آسیب کودکان مرتبط با فرقهها را در دو دسته میتوان بررسی کرد
۱.فروپاشی خانواده
فرقهها به دنبال تسخیر انسانها هستند و برای رسیدن به این هدف، باید مانع بزرگی به نام خانواده را از سر راه بردارند زیرا خانواده مهمترین رقیب فرقه است. تا وقتی خانوادهها وجود داشته باشند و عشق و محبت، موجب تعهد افراد آن نسبت به هم شود، فرقهها نمیتوانند در رسیدن به هدفشان که جذب عضو بیشتر است، موفق شوند. برای همین، چه وقتی که همهی اعضای خانواده عضو فرقه باشند و چه وقتی که تنها یک عضو خانواده فرقهای باشد، فرقهها با تخریب فضتی معنوی و عاطفی، آسیبهای فراوانی به خانواده وارد میکنند.فرقهها با مغزشویی، کنترل ذهن و ایجاد اختلالات روحی و روانی، بر نظر اعضا در مورد خانواده تاثیر میگذارند و یا خانواده را متلاشی میکنند و یا ماهیت و ساختاری تازه در راستای اهداف خود برای خانواده تعریف میکنند و در این میان، کودکان ناتوانترین قربانیان فروپاشی خانواده بهشمار میروند و مورد غفلت خانواده در امر تربیت و محبت قرار میگیرند.
۲.خشونت فرقهای
چه در خانوادههایی که قبل از عضویت در فرقه، ایجاد شدهاند و چه در ازدواج تشکیلاتی که تشکیل خانواده در آن بر مبنای چهارچوب فرقه و تشکیلات است، کودکان تحت تدابیر شدید تربیتی فرقه رشد میکنند.نابودی هویت انسانی کودکان و ساختن موجودی سرسپرده مطابق با استانداردهای تشکیلات، از آسیبهای وارده به این کودکان است که اغلب قربانی انواع و اقسام خشونتهای فیزیکی و روانی هستند. آنها جدایی از والدین، آموزشهای اجباری، کار سخت و ذهنشویی را تجربه میکنند و قربانی تجاوز جنسی و بهرهکشی میشوند.بهترین حالت برای کودکان در گروههایی که ایدئولوژی افراطی و تروریستی دارند، تبدیل شدن آنها به افرادی خشن و غیرعادی است که آمادگی ارتکاب هر نوع خشونتی را در جامعه دارند و بدترین حالت هم تبدیل شدن به عنصری انتحاری است که خود و دیگران را به کام مرگ میکشاند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.