امروز : شنبه, ۲۲ مرداد , ۱۴۰۱ - 14 محرم 1444
خانواده در عرفان اشو
اشو اساس ساختار اصلی خانواده را بر اساس مالکیت قرار داده که شوهر مالک زن است و هر دو مالک فرزندان هستند. در نتیجه میگوید:«لحظهای که تو مالک انسان شدی و منزلت آزادی و انسانیت را از او سلب کردی، تو همهی زیباییها را از او گرفتهای» و بر این اساس مخالفت خود را با ازدواج آشکار میکند چون ازدواج مخالف آزادی فردی است.
اشو شکل جدیدی غیر از ازدواج را برای یک زندگی اجتماعی مطرح میکند و نام آن را کمون میگذارد و نتیجهی این کمون را آفرینش انسان نوین میداند. دورنمای وی از دنیای نوین یعنی دنیای کمونها، دنیایی عاری از خانواده است.¹
به عقیدهی اوشو، خانوادهی مریض، ریشه و علت میلیونها بیماری است. خانواده، آجر اصلی تشکیل ملیتها، نژادها و تشکیلات مذهبی است و همین خانواده سعادت و برکت را از زنان و مردان گرفتهاست.²
اشو معتقد است که با از بین رفتن خانواده، قسمت اعظم بیماریهای روانی و جنون سیاسی نیز از میان خواهد رفت و عشق جایگاه خود را بازخواهدیافت.
به تعبیری اشو، به جای آنکه در پی اصلاح جامعه باشد، به نفی جامعه پرداخته و راه حل را در انزوای انسان و درونگرایی او جستجو کردهاست.
اگر چه خانواده از نظر اوشو قابل قبول نیست اما همجنسگرایی قابل قبول است و رابطهی مرد با مرد بسیار راحتتر و قابل فهمتر است تا رابطهی زن و مرد. او مینویسد «همجنسگرایی را مسأله نکنید. هیچ چیز اشتباهی در آن نیست. این ایدههای اجتماعی است که چیزی را درست یا غلط میشمارد.»³
اشو معتقد است که فرزندان یک خانواده نباید به وسیلهی پدر و مادر آنها تربیت شوند بلکه کمون یا همان دولت و جامعهی مطلوب اشو است که باید آنها را تربیت کند تا پدر و مادرها نتوانند به کودکان ضرری برسانند.⁴به نظر اشو بزرگترین بردگی، بردگی و استثمار کودکان توسط پدر و مادر است.
به نظر میرسد وضعیت نامطلوب خانواده در محل زندگی اشو و زندگی کردن با پدربزرگ و مادربزرگ بهجای پدر و مادر در دورهی کودکی، تجربهی بهرهمندی از یک خانوادهی سالم و محبت جبرانناپذیر را از اشو گرفتهاست. اشو از احساسات انسانها، از مهر مادری و آفرینشی که به زندگی انسانها رشد و زیبایی میبخشد دور افتاده و برای حل برخی از مشکلات در نگاهی انقلابی به تخریب یکبارهی همهی آنچه که هست، میپردازد بدون آنکه متوجه باشد که چنین اندیشههایی به دلیل اینکه خلاف فطرت انسانی است، نمیتواند جایی در زندگی بشر باز کند.
۱.اشو،آیندهی طلایی،صفحه۱۰۲
۲.همان،صفحه۹۶
۳.گزیدهای از فصل همجنیسگرایی از کتاب انسان، نوشتهی اشو
۴.اشو،کودک نوین،صفحه۴۰
اوشو , خانواده , شبه معنویت , معنویتهای نوظهور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.