امروز : دوشنبه, ۶ بهمن , ۱۳۹۹ - 9 جماد ثاني 1442
- عینالملک دنبال کشف نظامی بود که شیعه اثنیعشری نباشد!
- توضیح وزارت ارشاد درباره لغو مجوز بازارچه خیریه ارامنه تهران +ویدیو
- بسترسازی برای قطبیت از رهگذر پیادهسازی تئوری «شبکهای از مسلمانان میانهرو»
- شناسایی شبکه هنجارشکن بهاییت در فارس
- خشونتگرایی وجه مشترک فرقههای سیاسی
- سوء استفاده از الفاظ برای پیشبرد اهداف مغرضانه
اپوزیسیونسازی جریانهای فرقهای
فرقهها از طریق تعمیق یا ایجاد شکافهای اجتماعی و نیز اتخاذ رفتارهای انحرافی، نظم اجتماعی را مختل و احساس امنیت عمومی را کاهش میدهند که نوعی بسترسازی برای بروز انواع خشونت محسوب میگردد. در پارهای شرایط، فرقههای تحت حمایت، نقش راست افراطی را ایفا میکنند که به علت خصلت افراطگری، زمینهساز بروز خشونت سیاسی [در جامعه] میشوند.
یکی دیگر از ابعاد خشونتزای فرقهها، تهدید نرمافزاری آنهاست. از منظر کارکردگرایی، هر نظام اجتماعی از طریق مجموعهای از باورها و ارزشهای نسبتاً مشترک در میان اعضا قوام و تداوم مییابد. شکلگیری نظامهای عقیدتی متفاوت با نظام ارزشی مستقر و رایج، یکی از منابع مهم عدم تعادل ارزشی و نهایتاً بیثباتی اجتماعی به حساب میآید.
فرقهها با طرح عقاید و باورهای جدید و جذاب و ایجاد امکان ارتباط با منابع معنوی و روحانی، به نیاز روحی و روانی شهروندانی که از نظم عقیدتی مستقر، ناراضی بوده یا نسبت به آن کمعقیده هستند، پاسخ گفته و اخلال در نظام باورها را تسریع میبخشند. این امر میتواند در نهایت به فروپاشی مذاهب سنتی بیانجامد.
در نظامهای ایدئولوژیک و عقیدتی که بر قرائت مشخصی از مذهب استوار شدهاند، فرقهگرایان به سرعت مبانی مشروعیت حکومت را هدف گرفته و چهره اپوزیسیون به خود میگیرند. برای مثال میتوان از فرقه «فالون گونگ» در چین نام برد. این فرقه در طی ۱۴ سال، صد میلیون پیرو جذب کرده و از حزب کمونیست این کشور با ۶۰ میلیون عضو پرقدرتتر است. این فرقه، به سرعت ماهیت اعتراضی پیدا کرده و حتی به نظر «انجمن بینالمللی مطالعات استراتژیک لندن»، «فالون گونگ از تهدیدهای اصلی حاکمیت چین است».
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.